Preventie

ISO 45001 en VCA

Consultes kan zorgen voor de implementatie, opvolging en optimalisering van een veiligheidszorgsystemen volgens de ISO 45001-norm binnen uw bedrijf. Onder een veiligheidszorgsysteem verstaan wij het geheel van alle beleidsmatige, organisatorische en administratieve maatregelen van een bedrijf waarbij systematisch rekening wordt gehouden met de gedetecteerde welzijnsrisico’s en -kansen. De ISO 45001-norm bevat eisen waarmee bedrijven deze risico’s kunnen beheersen en hun prestaties kunnen verbeteren.

We beschikken over heel wat standaarddocumenten om de conformiteit met de normvereisten te bekomen. Uiteraard houden we hierbij altijd rekening met alle bestaande en geldige werkwijzen. Wij maken graag samen met u de nodige procedures en matrixen op en bieden hierbij een overzichtelijk documentenbeheer aan.

We helpen u ook met de wettelijke compliance en de aanpak van acties om continue verbetering na te streven. Bij de Consultes tools vindt u o.a. onze Safety Grid en ons online wetgevingsplatform.

Ook voor de uitvoering van uw interne ISO-audits kunt u onze consultants inschakelen.

Consultes ondersteunt ook VCA-zorgsystemen, de officiële veiligheidschecklist voor aannemers. Wanneer u dit certificatieproces succesvol doorloopt, toont u dat alle noodzakelijke preventiemaatregelen in acht genomen worden om zo de risico’s voor eigen werknemers en die van de opdrachtgevers tot een minimum te beperken.

Voor de domeinen milieu, energie en kwaliteit zijn er de analoge normen ISO 14001, ISO 50001 en ISO 9001, die met met Consultes ook ondersteunen.

Ook als milieuadvies beschikbaar
toc

Wilt u advies of meer informatie?
Neem dan contact op.