Milieu

Duurzaamheid

Worden jullie ook vanuit alle richtingen bevraagd en gestuurd om te bewijzen dat jullie duurzaam ondernemen? Klanten vragen om cijfers, wetgevingen eisen verplichte rapporteringen en online platformen bieden benchmarking aan... Het kan soms overweldigend zijn en lastig om door het bos de bomen te zien met termen zoals Green Deal, Science Based Targets, GHS, SDG, en nog zoveel meer.

Maak je geen zorgen, Consultes is er om te helpen!

Teneinde bedrijven op een gepaste en gestructureerde manier te ondersteunen bij de uitwerking van een toekomstgericht duurzaamheidsbeleid, kan CONSULTES een breed scala aan diensten aanbieden. Deze diensten kunnen tegemoet komen aan de diverse actuele vragen m.b.t. duurzaam ondernemen en algemene duurzaamheidsrapportering, al dan niet i.k.v. VOKA Charter Duurzaam Ondernemen, MVO-indicatoren, 5P, ISO26000-richtlijnen, stakeholdervragen naar CO2-footprintbepaling, Cradle to Cradle-certificatie, CSRD-verplichtingen…

 
Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

De door Consultes aangeboden diensten zetten in op 3 grote domeinen, namelijk duurzaamheidsbeleid, duurzaamheidsrapportering en duurzaamheidsacties.

  • Duurzaamheidsbeleid: Om als onderneming inzicht te krijgen in de mate waarop duurzaamheid geïntegreerd is in het beleid en de dagelijkse bedrijfsvoering, werd door Consultes een doorlichtingstool, namelijk de Sustainability Grid, ontwikkeld.
  • Duurzaamheidsrapportering: De acties die genomen worden om een duurzaam beleid te voeren, zijn afhankelijk van het thema kwalitatief of kwantitatief. De communicatie hierover gebeurt in een duurzaamheidsrapport.
  • Duurzaamheidsacties: Voor een duurzaam beleid, moeten er maatregelen genomen worden en concrete doelstellingen waargemaakt worden. Deze worden geconcretiseerd a.h.v. acties en cijfermateriaal.

Bij Consultes streven we naar duurzame en kosteneffectieve oplossingen die uw bedrijf helpen groeien. Onze expertise en betrokkenheid stellen ons in staat om samen met u te werken aan een duurzamere toekomst.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Consultes uw duurzaamheidsbeleid kan verbeteren en uw interne of externe rapportering kan versterken. Samen kunnen we het verschil maken!

 
toc

Wilt u advies of meer informatie?
Neem dan contact op.